Produkty Ziemi Wody SłońcaPodwodne skarbymultiwitaminyProdukty roślinnekosmetyki

Artykuły

Jeżeli organizm zareaguje na terapię witaminą B12, chorobę Alzheimera można wykluczyć. U ludzi chorych na Alzheimera można zauważyć coraz gorzej funkcjonujący zmysł powonienia, a nieprawidłowość ta pojawia się często dwa lata przed procesem pogorszenia kondycji umysłowej. Naukowcy z Uniwersytetu w Kalifornii odkryli, że ludzie z tego typu zaburzeniami mogą długo wąchać substancję nawet o niezwykle mocnym stężeniu, zanim poczują jej zapach. Tempo, w jakim spada zdolność rozpoznawania zapachów, pozwala przewidzieć, jak szybko dany pacjent utraci całkowitą percepcję osoby chore na Alzheimera odczuwają dużą potrzebę jedzenia słodyczy, dostęp do tych produktów musi zostać ograniczony (węglowodany przyśpieszają postęp choroby), przyczyną choroby mogą być też pasożyty i wirusy). W grupie chorych na Alzheimera wykazano również wyższy stosunek rtęci, do śladowych minerałów selenu i cynku, które biorą udział w ochronie organizmu przed toksycznym działaniem rtęci. Zarówno cholina jak i etanolamina są wykorzystywane w syntezie fosfolipidów, które stanowią główny składnik błony komórkowej neuronów w mózgu. Ludziom chorym na Alzheimera mogą się okazać pomocne również duże dawki lecytyny.

Jednak kontrolowane próby podawania wysokich dawek lecytyny, dowiodły, że jest to być może „okno terapeutyczne" dla diaładznia

lecytyny na ludzi cierpiących na chorobę Alzheimera i może to być bardziej widoczne w przypadku ludzi starszych.

Duże dawki Multiwitaminy Senior Formula, która zawiera niezbędną dysmutazę ponadtlenkową, Jod, Cynk, Miedź, Mangan, Chrom, Selen, Żelazo, Potas, Cholinę, witaminę C i E.

<< Poprzednia [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ]