Produkty Ziemi Wody SłońcaPodwodne skarbymultiwitaminyProdukty roślinnekosmetyki

Artykuły

Power MinsWapń z magnezem to nierozłączna para w proporcji: 2 cząsteczki wapnia i 1 cząsteczka magnezu.Ile trzeba codziennie: średnio około 800mg do 2000mg.A może z żywności nam wystarczy? Zdecydowanie nie - obecnie żywność jest tak wysoce przetworzona, że wprawdzie a analizach jest np. wapń w serach, mleku... tylko jego forma jest nieprzyswajalna dla organizmu.

Wapń - służy do budowy kości, zębów, ale i do odkwaszania takich produktów jak biała mąka, cukier. Warto jednak wiedzieć, że wapń obecny w rafinowanych lub pasteryzowanych produktach jest nieprzyswajalny i bezużyteczny.

Strong Bones

Czasem słyszę wypowiedzi: a... zrobię sobie przerwę i nie będę jadł minerałów i witamin. Jestem pewna, że natury, biologii nie da się oszukać. Upomni się o swoje, a my będziemy cierpieć. I nieważne, czy coś robimy z niewiedzy, czy z głupoty - za wszystko zapłacimy my sami. Naszego cierpienia nie odsprzedamy za żadne pieniądze. Nie bój się soli, mam na myśli sól z Wieliczki, niemal z całą tablicą Mendelejewa.Soli ze sklepu o składzie: NaCl nie wolno jeść - nadaje się ona tylko do posypania zamarzniętego zimą śniegu.

Pamiętam jak 50 lat temu pan rzeźnik mówił do mamy: "Pani, kup pani tę sól grubą, bo z tej białej nie zrobię niczego."Miał na myśli wyrób kiełbas i szynek. Nikt nie miał lodówek ani zamrażarek i sól służyła do konserwacji żywności.Takie szynki jak on robił to teraz kupuje się w sklepach po 60-100 zł. za kilogram.A gdyby nadal używać takiej soli? Niestety jemy wszystko oczyszczone, białe, pulchne, pozbawione życia biologicznego z niezliczoną ilością konserwantów, barwników i dodatków smakowych.Chleb to "zabawka spożywcza", a parówki cielęce nie widziały cielęciny, itd.